La Fira gastronòmica del Pataco és un espai per a conèixer i reivindicar el menjar del Baix Camp. Un nou concepte de fira a l’entorn d’una bona taula, i una forma més de promocionar els nostres productes i fomentar el turisme en el nostre poble. A més a més del menjar durant la Fira L’Avinguda de  Catalunya es convertirà en un gran mercat de productes agroalimentaris, artesania, joieria etc. També hi haurà espais per a les entitats del poble i mostres d’oficis antics i tallers artesanals per a tots els públics.

La Fira obrirà les seves portes dissabte a les 16:00h, després de les activitats esportives, començarà una cercavila que es dirigirà a la Plaça de les Monges gran escenari on tindrà lloc la inauguració i posteriorment  la celebració dels 100 anys de Bondria amb una degustació de productes d’Alforja per 7€. A continuació l’estrena del Documental “Fem Pataco” de la cineasta Andrea Heidenhammer, seguidament l’actuació del Ball de Diables d’Alforja i es tancarà la nit amb Música i Dj fins ben entrada la nit.

El diumenge a partir de les 9:30h podràs gaudir d’un esmorzar popular amb productes d’Alforja i durant tot el dia s’oferiran en els diferents escenaris de la Fira diversos espectacles i actuacions per a tots els públics. Els nens especialment podran participar en curses, tallers inflables etc.  També s’oferiran visites guiades gratuïtes que inclouen la possibilitat de pujar al campanar.

A partir de les 15:00h al Parc Amics d’Alforja hi ha l’oportunitat de menjar Pataco d’Alforja. Per només 9€ el dinar popular al que s’espera que assisteixin més de 700 persones, el preu inclou: amanida, pa, vi, aigua, postres, cassoleta de record i entrada gratuïta a la piscina. El Pataco és un plat ancestral, típic del Baix Camp amb la patata, com un dels seus principals ingredients. A Alforja, és habitual agregar-li carabassó  i per suposat  tonyina salada, que  la denominem “ganyims”, un aliment molt comú temps  enrere a la cuina dels nostres pagesos. Al pataco se li agregava al gust allò que tenies a mà  enmig de la jornada laboral. La recepta utilitzada en el Dinar del Pataco la conserven des de fa anys les Dones d’Alforja. La pots descarregar aquí.

La reserva de tiquets la pots fer el dissabte 30 i diumenge 31 al punt d’informació.

L’esdeveniment comptarà amb la presència el diumenge al matí de Pepa Aymamí presidenta de la Fundació Institut Català de la Cuina, qui impartirà una xarrada sobre plats, costums alimentàries i receptes autòctones. Es pretén que poc a poc Alforja es converteixi durant l’últim cap de setmana d’agost, en un destí escollit per cents d’interessats en la cultura i el menjar de tot el sud de Catalunya.

Per a consultar el programa d’actes podeu consultar el següent enllaç.

Tal i com es pot observar a les fotos tant l’espai dels expositors a l’Av. de Catalunya, el lloc d’actuacions a la Pl. de les Monges com el recinta on hi haurà el dinar del Pataco estaràn coberts per tendals per tal de mitigar el sol. Durant la Fira també es disposarà d’una amplia zona d’aparcament vigilat.