El dissabte 29 a les 10:00 h a la casa de Cultura d’Alforja en el marc de la II Fira del Pataco es durà a terme una jornada tècnica sobre «producció de plantes aromàtiques i medicinals en ecològic».

Tindrem  l’oportunitat de conèixer diferents models d’empreses que es dediquen a aquest sector, com Espècies a Mà, un dels pocs recol·lectors de plantes a la província de Tarragona, Santiveri, Aromis i Natural Subirats, així com conèixer els aspectes agronòmics de les produccions d’aquest tipus de plantes, i les seves possibles vies de comercialització, de la mà d’Eva Moré i Roser Cristóbal, responsables del departament de plantes aromàtiques i medicinals del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya.

Presentació de la Jornada:

La producció de plantes aromàtiques pot resultar una alternativa rendible vers altres conreus, diversificar l’oferta de l’agricultor/a i incrementar la renda de la seva explotació. En aquesta jornada es treballaran els aspectes agronòmics generals d’aquestes produccions. S’exposaran diferents possibles models d’empresa, així com les diferents vies de comercialització.

Programa:

10.00 h. Presentació de la Jornada

Il·lm. Sr. Joan Josep Garcia, alcalde de l’Ajuntament d’Alforja. Sr. Anton Ballvé, director dels Serveis Territorials del DARP a Tarragona.

10.05 h. El conreu de plantes aromàtiques i medicinals. Conceptes generals

Sra. Roser Cristóbal, grup de plantes aromàtiques i medicinals de l’Àrea de Productes Forestals no Fusters. Centre Tecnològic Forestal de Catalunya.

11.00 h Pausa

11.30 h Diferents models d’empresa de plantes aromàtiques i la seva comercialització

Sra. Eva Moré. Centre Tecnològic Forestal de Catalunya.

12.30 h Taula rodona Introducció: El sector de PAM de Catalunya

Sr. Jesús Mallo, Director Tècnic Farmacèutic. Casa Santiveri, SL. Participants: Sr. Andrés Grego i Sra. Marta Rey, recol·lectors i productors d’Espècies a Mà. Sr. Joan Cartanyà, Aromis. Sr. Jaume Soler, Natural Subirats.

13.45 h Cloenda de la Jornada

Inscripcions:

La jornada és gratuïta, però cal inscriure’s prèviament a través dels Serveis Territorials del DARP a Tarragona (Tel. 977 250 450 – A/e: jgilsantos@gencat.cat . Persona de Contacte: Sr. José Antonio Gil o Maribel Bolós

També us podeu inscriure a través del servei de Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat: www.ruralcat.net/preinscripcionspatt

Lloc de realització:

Casa de Cultura carrer de la Font no 56 ALFORJA

Organització:

Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació