Com ja és habitual uns dies abans de la la FIRA DEL PATACO es proven els ingredients i es determinen les quantitats i proporcions de la recepta. Un grup d’expertes cuineres de l’associació de dones d’Alforja avaluen els productes i el resultat final.

 

En aquesta ocasió donada la rellevància d’aquest esdeveniment les càmeres de TV Reus van voler estar presents. No us ho perdeu en els informatius a les 14h. La prova ha estat tot un èxit.

El pataco torna a Alforja (MARIA VALLVÉ)

«L’Emilia és una de les dones que fa més de 20 anys va convertir el Pataco, un plat ancestral del Baix Camp, en un àpat popular tradicional a Alforja. És des de llavors, que l’últim cap de setmana d’agost els alforgencs es reuneixen per degustar el Pataco. Els ingredients d’aquest plat són del temps, el que els pagesos recollien durant l’agost.

Els ganyims són talls de la ventrada de la tonyina salada i és l’ingredient estrella del plat. Se n’aboquen uns quants talls al sofregit d’all i ceba.

La sal i el pebre potencien el seu sabor i amb una mica d’anyora se li dona color al plat. Quan ja estan tots els ingredients a la paella, només si ha d’anar abocant aigua i esperar que faci xup xup, deixar que reposi una estona i ja estarà.

El dinar popular d’enguany se celebra  aquest diumenge 30 a les 3 de la tarda al Parc d’Amics d’Alforja en el marc de la Fira Gastronòmica del Pataco. El tiquet del dinar inclou un menú complet amb amanida, beguda i postres a més del Pataco i l’entrada gratuïta a la piscina durant el dia.»

 

 

Fotos Rogelio Portal