Aquest dijous 20 d’agost tindrà lloc a la plaça de les Monges d’Alforja a les 20 h la presentació de les novetats de la II Fira del Pataco. L’esdeveniment estarà presidit pels organitzadors de la fira i en el mateix s’oferirà als assistents un aperitiu amb «Productes d’Alforja»

 La II Fira Gastronòmica del Pataco

Els dies 29 i 30 d’agost la localitat d’Alforja acollirà per segona vegada la Fira Gastronòmica del Pataco. Un esdeveniment que tenint en compte l’èxit de la primera convocatòria ja és tot un referent gastronòmic a l’hora de reivindicar el menjar del Baix Camp. El programa de la fira a més a més del plat fort “el dinar del pataco” inclou un gran nombre d’activitats per a tots els públics i totes les edats. Fent de la fira un destí ideal pel turisme en família.

L’avinguda de Catalunya durant els dos dies es convertirà en un mercat de productes d’alimentació, artesania, cosmètica natural, bijuteria, etc. Aquí també hi haurà durant els dos dies diferents tallers per a nens. El mercat de productes obrirà les seves portes el dissabte 29 a les 16:00 hores i el diumenge 30 a les 9:30 h. Aquest any s’espera superar la xifra de prop de 80 estands de la primera edició.

cartel-pataco-2015

Cartell Fira del Pataco 2015

El dissabte 29 a les 19:00 h tindrà lloc a la plaça de les monges la inauguració a càrrec de l’alcalde i personalitats convidades. Seguit de diverses actuacions musicals entre les quals s’ha de destacar l’actuació conjunta de la nostra coral Floc i el grup Enxancarra Percussió. Aquí mateix hi haurà un menú ofert per productes d’Alforja i un show cooking ofert per l’experta cuinera reusenca Mariona Quadrada. La jornada finalitzarà amb diferents grups musicals entre ells “Rumb al Bar”

El Diumenge és el dia fort i s’espera l’afluència d’una gran quantitat de públic, al qui no es defraudarà. Des de molt de matí, a les 8:00 h, tindrà lloc la VII cursa “Memorial Josep Viñas” es pujarà a l’ermita de Puigcerver. L’experta cuinera reusenca Mariona Quadrada també estarà present amb les seves classes magistrals de Cuina Show cooking a les 11:45 h, a continuació tindrà lloc l’esperada estrena de l’obra de teatre creada per l’ocasió: “Els romanços dels Carrasclets” (amb els mateixos actors de la fira d’Alcover) Els que es quedin al dinar del pataco podran gaudir de la mateixa actuació sense aixecar-se de les seves cadires a les 16:30 h.

Aquest dia s’oferiran visites guiades gratuïtes pel nucli antic, amb pujada al Campanar inclosa, a les 10:00 h – 11:00 h – 12:00 h el punt de partida és el Punt d’Informació. El diumenge també s’espera la visita de la Neus Munté vicepresidenta de Govern i de la Pepa Aymamí Directora de la Fundació Institut Català de la Cuina, entre altres personalitats. Durant tot el matí es duran a terme moltes activitats en els diferents espais disponibles: Pl. de les Monges, Espai Cingle Roig i Av. Catalunya.

La Fira del Pataco culmina el diumenge 31 amb el dinar popular del Pataco en una carpa gegant al Parc. (10 € el plat + beguda). El dinar del Pataco un esdeveniment multitudinari on s’ajunta tot el poble a degustar aquest plat típic d’Alforja i de tot el Baix Camp els seus ingredients principals són la tonyina salada (ganyim), patates (trumfo) i carabassó. Aquesta tradició s’ha mantingut viva any rere any des de temps immemorials.

Es pretén que a poc a poc Alforja es converteixi durant l’últim cap de setmana d’agost en la destinació turística escollida per centenars d’interessats en la cultura i el menjar de tot el sud de Catalunya. La Fira és una forma més de promocionar els nostres productes agroalimentaris i de fomentar el turisme a la Nostra localitat situada estratègicament entre la Costa Daurada i el Priorat.

Ja es pot es descarregar El programa amb totes les activitats de la fira.