Què és la Fira del Pataco?

La Fira gastronòmica del Pataco és un espai per a conèixer i reivindicar el menjar del Baix Camp. Un nou concepte de fira a l’entorn d’una bona taula, i una forma més de promocionar els nostres productes i fomentar el turisme en el nostre poble. A més a més del menjar a la Fira trobaràs actuacions musicals, xerrades gastronòmiques, mostres d’oficis antics, visites guiades pel nucli antic d’Alforja, concursos, exhibicions i un gran nombre d’activitats per a nens.

Què hi pots trobar?

La Fira gastronòmica del Pataco tindrà lloc el dia 28 d’agost

Diumenge 28 des de les 10:00h hi haurà l’obertura de la fira al Parc Amics d’Alforja, a les 10:00h s’inaugurarà la Fira del Pataco al mateix parc, amb unes paraules a càrrec de la Mariona Quadrada, acompanyada del President del Consell Comarcal, Sr. Joaquim Calatayud. Seguidament es duran a terme moltes activitats, tot això conjuntament amb la degustació de productes locals.

Durant tot el diumenge, al Parc Amics d’Alforja, tindran lloc moltes activitats de la Fira. (Veure programa ) La Fira del Pataco acollirà durant tots els dies productes de proximitat, artesania i oficis antics d’Alforja, en aquest espai també hi haurà un lloc reservat per a les entitats del poble. Si vols participar com a firaire més info a la pàgina: Vols participar?

El plat fort del dia és sense dubtes el dinar del pataco encara que en aquesta edició s’inclouen un sense fi d’activitats i tallers per a tots els gustos i edats que superen en gran mesura les de les edicions anteriors. Cal destacar el concurs de beure en porró (bases concurs) que tindrà lloc a la zona de la piscina vella a les 12:30h, el vermut que és podrà gaudir a la zona de bars com a prèvia del dinar, o tallers de tir en arc, de titelles i molt més. Ja tens a la teva disposició el programa amb totes les activitats.

El Diumenge s’oferiran visites guiades gratuïtes pel nucli antic amb pujada al Campanar inclosa a les 12:00h – 17:30h el punt de partida és al Punt d’Informació. Les visites es poden reservar amb antelació.

Dinar del Pataco

El mateix diumenge a partir de les 13:00h tindrà lloc al Parc Amics d’Alforja el tradicional menjar popular del Pataco per tan sols 10€.

El menjar inclou Pataco, amanida, postres, aigua, pa i vi i una cassoleta de record. Més accés a la piscina municipal.

Venda de tiquets

La reserva del tiquet pel dinar del pataco la pots fer des de ja a l’Ajuntament d’Alforja (977 81 60 08).

També es pot fer el mateix diumenge 28 al Punt d’Informació encara que et recomanem que el facis com més aviat millor.

Vols saber què és això del pataco d’Alforja?

Sopar productes d’Alforja

El dissabte 27 d’Agost, hi haurà la possibilitat de degustar un sopar de productes del poble, per un preu de 8,5 euros, si és compra el tíquet abans del dia 25, o per 9,50 euros si és realitza la compra el mateix dia.

Venda de tiquets

Els punts de venda són: La Coperativa Agrícola d’Alforja, el Forn Queralt, el Parc Arcoiris, i Queviures Rosa Domenech Fusté.

Localització dels espais

Activitats principals de la Fira

Si desitges obtenir informació més detallada i actualitzada de totes les activitats que es realitzaran durant el transcurs de la Fira descarrega el PDF. (Aquestes activitats poden sofrir modificacions)

Descarrega

Descarrega el programa d'activitats en .pdf

Descarrega