Què és la Fira del Pataco?

La Fira gastronòmica del Pataco és un espai per a conèixer i reivindicar el menjar del Baix Camp. Un nou concepte de fira a l’entorn d’una bona taula, i una forma més de promocionar els nostres productes i fomentar el turisme en el nostre poble. A més a més del menjar a la Fira trobaràs actuacions musicals, xerrades gastronòmiques, mostres d’oficis antics, visites guiades pel nucli antic d’Alforja, concursos, exhibicions i un gran nombre d’activitats per a nens.

Què hi pots trobar?

La Fira gastronòmica del Pataco tindrà lloc els dies 29 i 30 d’agost

Dissabte 29 des de les 16:00h estaran oberts els estands a l’Avinguda de Catalunya, a les 19:00h s’inaugurarà la Fira del Pataco a la Plaça de les Monges amb unes paraules a càrrec de l’alcalde i personalitats convidades. Seguidament es duran a terme moltes activitats, culminant aquesta mateixa nit amb actuacions musicals molt destacades. Tot això conjuntament amb la degustació de productes locals.

Diumenge els estands obriran a les 9:30h del matí, durant tot el diumenge la Plaça de les Monges serà l’escenari on tindran lloc moltes activitats de la Fira. (Veure programa ) L’Avinguda de Catalunya acollirà durant tots els dies la Fira de productes de proximitat, artesania i oficis antics d’Alforja en aquest espai també hi haurà un lloc reservat per a les entitats del poble. Si vols participar com a firaire més info a la pàgina: Vols participar?

El plat fort del dia és sense dubtes el dinar del pataco encara que en aquesta edició s’inclouen un sense fi d’activitats per a tots els gustos i edats que superen en gran mesura les de l’edició anterior. Cal destacar la VII cursa “Memorial Josep Viñas” pujada a l’ermita de Puigcerver a les 8.00 h del matí, el Show cooking de l’experta cuinera reusenca Mariona Quadrada a les 11:45 h i l’esperada estrena de l’obra de teatre: Els romanços d’en Carrasclet a les 12:45 h a la Pl. de les Monges. Els que es quedin a menjar el pataco podran gaudir de la mateixa actuació sense aixecar-se de les seves cadires a les 16:30 h. Ja tens a la teva disposició el programa amb totes les activitats.

El Diumenge s’oferiran visites guiades gratuïtes pel nucli antic amb pujada al Campanar inclosa a les 10:00h – 11:00h – 12:00h el punt de partida és al Punt d’Informació. Les visites es poden reservar amb antelació.

Dinar del Pataco

El mateix diumenge a les 15:00h tindrà lloc al Parc Amics d’Alforja el tradicional menjar popular del Pataco per tan sols 10€.

El menjar inclou Pataco, amanida, postres, aigua, pa i vi i una cassoleta de record.

Encara que des de les 14:00h fins a les 15:00h serà possible adquirir degustacions (3€) mentrestant s’elabora aquest plat autòcton.

Venda de tiquets

La reserva del tiquet pel dinar del pataco la pots fer des de ja a l’Ajuntament d’Alforja (977 81 60 08).

També es pot fer el mateix diumenge 30 al Punt d’Informació encara que et recomanem que el facis com més aviat millor.

Vols saber què és això del pataco d’Alforja?

Localització dels espais

Activitats principals de la Fira

Si desitges obtenir informació més detallada i actualitzada de totes les activitats que es realitzaran durant el transcurs de la Fira descarrega el PDF. (Aquestes activitats poden sofrir modificacions)

Descarrega

Descarrega el programa d'activitats en .pdf

Descarrega