El Pataco, una recepta típica d’Alforja i del Baix Camp, és el tema del documental “Fem Pataco” de la cineasta Andrea Eidenhammer. Andrea una reconeguda cineasta d’origen austríac encara que establerta des de fa molts anys a Tarragona, és autora entre altres del projecte Al quebrar la crisálida, Nicaragua, 2010 i Crossing Limits I Tarragona i Crossing Limits II Graz. També posseeix una reconeguda trajectòria com a fotògrafa www.andreaeidenhammer.com.

El projecte que té el suport de l’Ajuntament d’Alforja parteix d’una idea original de Rogelio Portal dissenyador gràfic resident a la pròpia localitat d’Alforja qui conjuntament amb la pròpia Andrea donen forma al material. El Pataco és el protagonista encara que Les Dones d’Alforja les seves més fidels veladoras i les qui durant molts anys han mantingut aquesta tradició són les encarregades de revelar-nos els detalls de l’elaboració d’aquest suculent plat. Un altre dels protagonistes «El Quimet» un personatge molt estimat del nostre poble parla de les seves experiències en una vida dedicada al tros.

El documental es va estrenar el dissabte 30 d’agost durant la inauguració de la primera Fira del Pataco d’Alforja i va comptar amb una molt bona acollida per part de la població local i del públic de fora

Intervenen sense ordre d’aparició: Rosa Domènech, Joana Bonet, Mª Teresa Simó, Mª Aurora Balcells, Àngels Garcia, Emília Vilanova, Roser Saludes, Teresa Àvila, Joaquim Puig Cabré, Salvador Besora Aguiló, i Antoni Pujals Rebull.