Ara fa just un any, la Fundació Institut Català de la Cuina i la Cultura Gastronòmica va tenir l’immens plaer de participar a la Fira del Pataco d’Alforja. Esdeveniments com aquesta Fira són els que ens fan estar convençuts que la cuina catalana té un valor extraordinari que cal preservar i difondre, no només per la seva riquesa i antiguitat, sinó perquè existeix un poble i una gent, orgullosa de la seva cuina i disposada a mantenir-la viva.

La gent d’Alforja ens va demostrar una vegada més que la Candidatura de la Cuina Catalana com a patrimoni immaterial de la humanitat és totalment necessària, perquè no només la defensen els grans cuiners i les institucions, sinó que es defensa des de cada poble amb els seus plats emblemàtics plens d’identitat, es defensa des d’Alforja organitzant cada any la Fira del Pataco.

Fa un any vam gaudir d’un plat magnífic, un poble entregat i una organització excel·lent. Des de la Fundació Institut Català de la Cuina i la Cultura Gastronòmica estem convençuts que any rere any, el Pataco, Alforja i la seva Fira ens esteu ajudant a la difusió i reconeixement de la Cuina Catalana.

Gràcies per la Fira del Pataco! Bona feina i Bona cuina!

Fundació Institut Català de la Cuina i la Cultura Gastronòmica