Tres dies després d’haver conclòs la Primera Fira del Pataco i encara sense haver analitzat els detalls i els números, en una reunió prevista del comitè organitzador per la setmana vinent, es pot afirmar amb seguretat que la Fira del Pataco ha estat tot un èxit.

Un dels principals objectius, el d’atraure públic es va complir sobradament, segons les primeres estimacions van assistir durant els dos dies més de 3000 persones, per ser la primera edició no ha estat gens malament encara que per descomptat n’ambicionem més. Totes les activitats van rebre molta audiència però sobretot a l’Avinguda Catalunya on hi havia el mercat, sempre va estar molt concorreguda pel beneplàcit dels firaires que no dubtaven en afirmar que tornarien. Falten encara per comptabilitzar les ventes dels productes d’Alforja però tot indica que s’han sobrepassat estimacions.

L’altre punt fort era el dinar del pataco, ha estat impressionant, un dinar típic del poble al que acudien, any rere any, entre 200 i 250 persones ha arribat a una xifra prop de 800 persones, però sobretot ningú dubtava de la bona qualitat del producte el qual per primera vegada incloïa una seria de modificacions per a millorar la seva qualitat. La notorietat de l’esdeveniment ha superat també les nostres expectatives, aquesta mateixa web ha vist sobrepassada la seva capacitat de transferència assignada i el perfil de facebook Alforja Stark on s’anunciaven i promocionaven les diferents activitats ha registrat uns nivells d’interacció mai vistos. Una altra prova del reconeixement va ser la presencia de nombrosos alcaldes de la regió: Cambrils, Reus, les Borges, l’Argentera i la de la directora de la Fundació de Cuina Catalana Pepa Aymamí encarregada del pregó gastronòmic i promotora del producte estrella de l’esdeveniment: El Pataco.

Sobre el tema organitzatiu i logístic per suposat que hi ha coses a millorar, ara el més important és analitzar i aprendre dels errors i deficiències, quedar­nos amb el que va anar bé i esmenar les debilitats. Això si, ningú posa en dubte la voluntat d’un grup de gent per fer d’aquesta Festa tot un referent a la província. I per suposat les ganes de tot un poble de participar i col∙locar Alforja en la geografia mental dels nostres veïns. Des de la Comissió de la Fira del Pataco desitgem fer extensiu el nostre agraïment a tots els que l’han fet possible, als més de 80 voluntaris, al poble d’Alforja, entitats i empreses que es mereixen un esdeveniment com aquest i als forans: expositors, visitants que també es mereixen un lloc més on trobar una bona acollida.

Fins l’any vinent.

Comissió Fira del Pataco.