Les festes d’Alforja o els seus personatges, siguin singulars o il·lustres, estan entre les coses que ens defineixen com a poble, d’aquí la importància en què sempre es miri d’integrar-hi la majoria de sensibilitats, procurant que ningú se’n senti exclòs. Doncs això és, precisament, el que s’ha intentat de fer amb el Comitè Organitzador dels 850 anys del nostre poble, en el que per primera vegada en molt de temps persones de pensaments molt diferents hem treballat colze a colze amb un objectiu comú: Fer Poble! Ara esperem que la festa d’aquests 850 anys de la nostra vila ens projecti cap el futur amb més força: la que dóna la unitat i els consensos en allò que és important, allò que ens uneix, allò que en definitiva ens fa ser ALFORJA.

Però tot això no ho haguérem pogut fer sols. A banda de les institucions, sense el patrocini econòmic dels Patrocinadors o Col·laboradors res hagués estat possible. I fins i tot, amb aquests aconseguits, feia falta la implicació del teixit social i associatiu del nostre poble per arribar a la fita. Una ullada a les pàgines de més endavant pensem que us donarà la resposta sobre si ho hem aconseguit o no. Per la nostra part, sí que volem agrair a les associacions Ball de Diables d’Alforja, Els Passerells Teatre-Estudi, Coral Floc, Associació de Dones d’Alforja, Grup de Puntaires Teresa Pellissa, Ateneu Cultural Josep Taverna i Colla de Gegants i Grallers d’Alforja, així com als senyors. Pep Salsetes, Antoni Cisteró i Rogelio Portal i també les senyores Neus Segrià i Maria Bonet, la seva col·laboració i aportació en els actes organitzats. Capítol a banda són tots els voluntaris presentats i que són els que autènticament faran que tota la festa surti rodona. A tots vosaltres, moltes gràcies!!!

Per tancar el cercle, però, només queda el detall més important: La participació de tot el veïnat, disfressant-se, anant als llocs, fent mercat i donant als visitants que esperem tenir una gran imatge de poble, un lloc on vulguin tornar. Tots els que en som hi sortirem guanyant… i qui sap… potser d’aquí uns altres 850 anys encara se’n tinguin les conseqüències positives.

Comitè Organitzador “Alforja, 850 anys”.